Zilverkoers

Bij het aankopen van zilver zult u goed op de zilverkoers moeten letten, dit bepaald immers voor een groot deel de winst die u later kunt behalen. Ook zult u het een en ander moeten weten van de koers van zilver, dit geld voor zowel de huidige alsook voor de historische koers. Dit alles kan u helpen een inschatting te maken van de toekomstige ontwikkelingen van de koers.

Tegenwoordig is het erg eenvoudig om alles te weten te komen over de koers van zilver, het internet is daarbij een bruikbare bron van informatie. Ook op andere manieren kunt u alles te weten komen over de prijs die u voor zilver moet betalen, in de verschillende media wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en ook zijn er applicaties voor smartphones te krijgen die u op de hoogte kunnen houden. Als u er zeker van bent dat u volledig op de hoogte bent van de ontwikkelingen van de zilverkoers dan kunt u het beste moment afwachten om uw zilver aankopen te doen. Zodra u een aankoop wilt doen dan kunt u daarvoor naar een winkel gaan die zilver verkoopt, u kunt een zilver spaarplan hebben of u kunt online zilver kopen. Zodra u online zilver koopt zal de prijs die u moet betalen bepaald worden aan de hand van de zilverkoers die door de internationale handel in edelmetalen is vastgesteld. Bij de meeste online handelaren gebeurt dit op het moment dat u een bepaald product selecteert, dit zorgt er voor dat u op elk moment van de beste koers gebruik kunt maken.

De koers van zilver wordt bepaald door de internationale handel in edelmetalen. Deze handel vindt plaats op de beurs van New York, vandaar ook dat de koers ook in dollars per troy ounce uitgedrukt wordt. De dollar wordt gebruikt omdat dit de munteenheid is die in Amerika gebruikt wordt en de troy ounce is een in de Verenigde Staten van Amerika gebruikte gewichtseenheid. De zilverkoers is live via het internet te volgen op de website van handelaren en andere websites. De koers is niet alleen in dollars te volgen, doordat Europa een sterke economie is waar ook veel gehandeld wordt in edelmetalen wordt de koers ook in euro’s uitgedrukt. Dit is voornamelijk handig voor de mensen in Europa omdat zij normaal gesproken alles in euro’s betalen en daarmee de waarde van zilver beter in kunnen schatten. Bij het omrekenen van de dollar naar de euro is er echter wel een wisselkoers gebruikt, dit heeft een marginale invloed op de koers in euro’s. Vandaar ook dat professionele beleggers meestal handelen in dollars opdat de wisselkoers geen invloed heeft op hun resultaten.

De koers van zilver is niet alleen wat er op de beurs voor een troy ounce zilver betaald wordt, het bepaald ook wat u voor uw zilver aankoop moet betalen en wat u bij verkoop terug krijgt. De zilver waarde van uw beleggingen wordt dan ook bepaald door de koers op dat moment. Op het moment dat u uw zilver beleggingen te koop aan biedt zal een handelaar u een bod uitbrengen dat gebaseerd is op de zilverkoers op dat moment. U kunt eenvoudigweg controleren of u een eerlijke prijs geboden wordt door zelf live de prijs te volgen. Als u niet tevreden bent met de prijs die u geboden wordt en er valt niet over te onderhandelen dan kunt u altijd ergens anders een prijs opvragen.

Als u een goed idee hebt van de historische ontwikkeling van de goudkoers dan kunt u een inschatting maken van hoe de koers zich gaat ontwikkelen. Dit is belangrijk om de juiste aankoop en verkoop momenten te bepalen en zal u helpen bij het behalen van betere resultaten uit uw beleggingen. Hierbij moet u er rekening mee houden dat de waarde van zilver continue op en neer zal gaan. De laatste jaren gaat de koers voortdurend omhoog en betaald u voor zilver een koers die morgen weer hoger zal zijn. Zolang de waarde van zilver nog aan het toenemen is kunt u nog winsten op de korte termijn behalen. Het beleggen in zilver is normaal gesproken echter een belegging op de langere termijn waarbij de grootste stijgingen van de koers op de langere termijn waar te nemen zijn.