Zilver Sparen vs Bancaire Sparen

Het beste dat u kunt doen als u geld houdt aan het einde van de maand is het sparen van dit geld. Op deze manier kunt u sparen om een grote aankoop te doen of gewoon om een appeltje voor de dorst te hebben als dat nodig is. Sparen kunt u op verschillende manieren doen, op deze pagina wordt zilver sparen vs bancaire sparen vergeleken waarbij de voor- en nadelen afgewogen worden.

Bij het vergelijken van zilver sparen vs bancaire sparen moet u naar tal van zaken kijken, de belangrijkste zaken zijn de waardevastheid van uw inleg en de zekerheid dat uw inleg in tact blijft. Op zich lijkt dit laatste een beetje overbodig, als u geld op een rekening stort dat blijft het er immers gewoon op staan. Toch biedt het sparen op de bank niet zoveel zekerheden als dat u wellicht verwacht, u hebt de afgelopen jaren waarschijnlijk ook met verwondering gekeken naar de situatie waar de banken zich in bevonden. Bijna geen enkele bank kwam er onderuit om met de hulp van steun van de overheid hun financiële huishouding weer op peil te krijgen. Er waren zelfs een paar banken, die ook het bancaire sparen aan bieden, die zelfs op de rand van de afgrond stonden. Als deze banken inderdaad omgevallen waren dan hadden de spaarders van deze banken waarschijnlijk naar hun spaargeld, of in ieder geval een deel daarvan, kunnen fluiten. De zekerheid van uw geld op de bank zetten is met deze recente geschiedenis aardig onderuit gehaald. Zilver is echter een tastbare vaste stof die niet failliet kan gaan en die er altijd zal zijn, als u nu 100 gram zilver koopt dan bezit u ook over tien jaar nog steeds 100 gram zilver. Het verschil is natuurlijk dat deze 100 gram zilver over tien jaar veel meer waad is dan dat u nu betaald.

Het bancaire sparen is ook niet de beste oplossing als u de waarde van uw geld in tact wilt houden. De rente die u op uw spaartegoeden ontvangt is meestal zelfs onvoldoende om de effecten van de inflatie ongedaan te maken. Hierbij komt ook nog dat de rente die u op uw spaartegoeden ontvangt als inkomsten gezien worden door de fiscus, bovendien moet u als u veel spaartegoed hebt ook nog eens vermogensbelasting betalen. Dit alles maakt sparen op de bank een stuk minder aantrekkelijk als u het gaat vergelijken met zilver sparen. Bij het vergelijken van zilver sparen vs bancaire sparen zult u zien dat u bijvoorbeeld geen opgave hoeft te doen bij de fiscus van uw gespaarde zilver. Dit komt omdat u bij het zilver sparen geen winsten of rente uitgekeerd krijgt op het moment dat de koers omhoog gaat. Deze uitkering vindt natuurlijk wel plaats op het moment dat u uw zilver met winst verkoopt, op dat moment hebt u dus een winst uit belegging behaald. Sparen met zilver kan dus zonder dat u daarvan opgave hoeft te doen en zo kunt u rustig een mooi kapitaal opbouwen.

Zilver sparen zal u bij een normaal verloop van de zilverkoers ook een rendement opleveren dat beter is dan de rente die u bij uw bank over uw spaargeld ontvangt. Het rendement dat u bij het sparen met zilver ontvangt is meer dan genoeg om de effecten van de inflatie over uw ingelegde vermogen ongedaan te maken. Dit zorgt er voor dat u als u stopt met het zilver spaarplan op z’n minst de waarde van uw inleg plus de inflatie daarop terug krijgt. Dit is dan ook een belangrijke reden om juist voor zilver te kiezen en één van de belangrijkste argumenten bij het afwegen van zilver sparen vs bancaire sparen. De koers van zilver heeft echter niet altijd een normaal verloop, vaak gaat de koers van zilver sneller omhoog dan gemiddeld. Dat zijn de momenten dat zilver u winst op gaat leveren omdat zilver sparen u dan meer oplevert dan alleen de inflatie. De koers van zilver gaat na deze perioden van winst meestal weer tijdelijk naar beneden maar zal vervolgens altijd op een hoger niveau terug komen. Dit maakt het sparen van zilver dan ook een manier van sparen op de langere termijn en daarmee erg geschikt als spaarplan.