Voordelen Zilver Sparen

Bij het besluiten om zilver te gaan sparen moet u natuurlijk alle voordelen van zilver sparen goed afwegen tegen de nadelen en van. Uiteindelijk koopt u een edelmetaal waarvan de koers niet vast staat en waarvan u niet weet wat de toekomst van deze koers is. Toch kunt u voor uzelf een inschatting maken welke kant het op zal gaan en kunt u bij de juiste afweging met zilver sparen een mooi kapitaal opbouwen.

De feiten van zilver sparen zijn eigenlijk heel eenvoudig, afhankelijk van het spaarplan dat u af sluit spaart u maandelijks een vast bedrag of u spaart wanneer u geld over hebt. Van deze inleg in het zilver spaarplan koopt de beheerder van het spaarplan dan een hoeveelheid zilver. Hoeveel dit is hangt af van de inleg die u doet, de hoogte van de inleg kunt u bij het afsluiten van het spaarplan bepalen en dit kan variƫren van een 50 gram zilver spaarplan tot een 500 gram zilver spaarplan, het is maar net wat u kunt missen. Dat voor een klein bedrag per maand zilver sparen voordelen op kan leveren wordt duidelijk als u het vergelijk met bancair sparen. Bij het bancair sparen krijgt u rente uitgekeerd over uw inleg, deze rente is erg laag en vaak is deze rent niet eens voldoende om de invloed van de inflatie over uw geld ongedaan te maken. De voordelen van zilver sparen zijn dat u niet jaarlijks rente uitgekeerd krijgt maar dat u winst maakt met het door u gespaarde zilver. Deze winst hebt u dan in handen op het moment dat het door u gespaarde zilver verkocht wordt. Dit betekend dus dat de prijs van zilver omhoog moet gaan om winst te maken en dat doet de zilverprijs dan ook.

Andere voordelen van zilver sparen zijn bijvoorbeeld het feit dat het zilver dat u spaart niet belast is. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld uw spaargeld waarvan u opgave moet doen bij uw belastingaangifte. In sommige gevallen zult u zelfs vermogensbelasting moeten betalen en dat hoeft u over het gespaarde zilver niet. De feiten van zilver sparen leren u ook dat zilver een fysiek tastbare investering is, dit wil zeggen dat ook al hebt u zelf geen fysiek zilver in uw handen het zilver er wel degelijk is en dit zilver ook zal blijven bestaan. Anders dan bij bedrijven die aandelen uitgeven waar vervolgens in belegd wordt, kan zilver niet failliet gaan. Ook is er een beperkte hoeveelheid nieuw zilver dat gewonnen wordt dus de markt wordt niet zomaar overspoeld met zilver. Deze voordelen van zilver sparen zijn ook voor professionele beleggers de reden dat zijn in onzekere tijden in edelmetaal gaan beleggen.

Dat zilver sparen voordelen biedt voor professionele beleggers met betrekking tot waarde vastheid is een goede reden om ook voor zilver te kiezen. Zilver sparen door middel van een spaarplan biedt ook als voordeel dat u met een relatief klein bedrag per maand een mooi vermogen op kunt bouwen. U kunt dit doen om daar bijvoorbeeld zelf een aanvulling op uw eigen pensioen van te hebben of om te sparen voor de aanschaf van bijvoorbeeld een zeilboot na uw pensionering. Er zijn ook mensen die zilver sparen voor hun kleinkinderen opdat die bijvoorbeeld later kunnen studeren. Er zijn tal van mogelijkheden die het sparen van zilver u biedt en u hoeft er de deur niet voor uit.

Natuurlijk is het de bedoeling dat u winst maakt met het sparen van zilver, de voordelen van zilver sparen zijn dat u daar een grote kans op hebt. De prijs van zilver wordt door de markt bepaald en als u de historische prijsontwikkeling er op na slaat dan zult u zien dat zilver altijd in prijs omhoog gaat. Het voordeel van zilver sparen door middel van een sparplan is dat u dit niet voor de korte termijn doet maar juist voor de langere termijn. Dit zorgt er voor dat u dus kan profiteren van de ontwikkelingen op de langere termijn. Als de zilver koers dus naar beneden gaat dan laat u niet uw zilver verkopen maar houdt u het vast, dit is zelfs het moment om een extra storting te doen in uw spaarplan. Uiteindelijk bereikt de zilverkoers weer een niveau waarop u de winsten bij kunt schrijven die voor u reden waren om aan zilver sparen te beginnen.