500 Gram Zilver Spaarplan

Een halve kilo zilver sparen is, zoals u zult begrijpen, niet zomaar voor iedereen weggelegd. Niet iedereen kan zomaar een kleine 500 euro op tafel leggen om dit in zilver om te laten zetten. Het sparen van een halve kilo zilver wordt dan ook veelal gedaan door professionele beleggers en incidenteel door particuliere beleggers.

Een 500 gram zilver spaarplan is daarmee een spaarplan waar niet heel erg veel gebruik van gemaakt wordt maar die wel degelijk afnemers heeft. Deze afnemers zulle vaak professionele beleggers zijn of beleggers die vermogend genoeg zijn om zich dit te kunnen veroorloven. Zeker als voor een zilver spaarplan 500 gram zilver maandelijks aangekocht moet wordt is de inleg erg belastend. Elke maand 500 euro opzij zetten anders dan voor uw hypotheek is immers maar voor weinig mensen weggelegd. Er zijn echter ook zilver spaarplannen waarbij u niet maandelijks een bedrag in hoeft te leggen. Bij deze spaarplannen legt u alleen geld in als u dat geld ook daadwerkelijk hebt, op het moment dat u een storting doet zal er dan zilver aangekocht worden en als u geen storting doet dan wordt er geen zilver aangekocht. Op deze manier komt een dergelijk zilver spaarplan binnen handbereik van meer zilver spaarders en wellicht ook van u. Feit is wel dat u met een 500 gram zilver spaarplan snel een grote hoeveelheid zilver op kunt sparen die de mogelijke winsten enorm op kunnen doen lopen.

Zelf fysiek zilver sparen in eenheden van 500 gram kunt u doen door een flinke handvol zilveren munten aan te kopen of door zilverbaren te bestellen. Er zit echter een groot verschil tussen het aankopen van munten en zilverbaren waar u goed rekening mee moet houden. In Nederland hoeft u over de aanschaf van zilveren munten geen BTW te betalen, dit is met name voor u als particuliere belegger erg interessant omdat u daarmee 19% over uw aankoop bedrag bespaard. Als u echter zilverbaren aan schaft dan moet u in Nederland wel BTW af dragen en wordt uw aankoop opeens 19% duurder. U dient hier rekening mee te houden en dit is een reden waarom veel mensen kiezen voor een zilver spaarplan waarbij u geen maandelijkse inleg hoeft te doen maar alleen een inleg doet als het u uit komt. Hierbij kunt u dan weer kiezen voor een 500 gram zilver spaarplan waarbij de hoeveelheid zilver gegarandeerd is door de beheerder van het spaarplan of u kiest voor fysiek zilver spaarplannen. Het verschil is dat bij een fysiek 500 gram zilver spaarplan er fysiek goud aangekocht wordt dat door de beheerder voor u bewaard wordt. De kosten voor aankoop, verkoop en opslag worden dan bij u in rekening gebracht en in mindering gebracht op uw inleg. Een halve kilo zilver sparen door middel van een spaarplan waarbij u de hoeveelheid zilver gegarandeerd wordt door de beheerder betekend dat erg geen hoeveelheid zilver opgeslagen ligt met uw naam er op. U hebt dan meebetaald aan een hoeveelheid aangekocht zilver en u zult uiteindelijk ook een deel van de opbrengst krijgen.

De kosten voor aankoop administratie en verkoop zullen van de inleg afgetrokken worden.
Aan elk zilver spaarplan zijn voordelen en nadelen verbonden en u zult zich hier goed over moeten inlichten. Of het nu gaat om een halve kilo zilver of om 50 gram zilver, uiteindelijk gaat het om de winst die te behalen is. Deze winst is uiteindelijk een winst uit een belegging en daarom niet van te voren te garanderen. De historische ontwikkeling van de zilverkoers geeft u echter wel een goede indicatie van welke kant het met het beleggen in zilver op kan gaan. Bij een 500 gram zilver spaarplan besteedt u het beleggen uit aan een professional die er veel verstand van heeft en die weet wat hij of zij doet op de zilvermarkt. U zult dan ook een spaarplan af moeten sluiten bij een aanbieder die u met uw geld vertrouwd en waar u vertrouwen in hebt dat de beheerder voor u de winsten binnen kan halen die voor u de gevolgen van de inflatie ongedaan maken. Alleen dan kunt u met een gerust hart uw geld op tafel leggen en opdracht geven tot een halve kilo zilver sparen.