50 Gram Zilver Spaarplan

Waarschijnlijk de eenvoudigste manier van het opbouwen van vermogen is het gebruik maken van een zilver spaarplan. Het 50 gram zilver spaarplan is vaan het kleinste spaarplan dat wordt aangeboden. Voor de beginnende zilverspaarder is dit een ideaal instap spaarplan om de kneepjes van het vak te leren kennen.

Het hangt natuurlijk een beetje af van de ontwikkelingen van de zilverkoers maar medio 2011 kunt u al 50 gram zilver sparen voor een bedrag van nog geen 50 euro. Dit zilver spaarplan is dan ook gemaakt voor de mensen met de kleinste beurs die toch willen profiteren van de voordelen die zilver te bieden heeft. Door bij het zilver sparen 50 gram aan te laten kopen door de beheerder van het spaarplan kunt u in een rustig tempo een leuke hoeveelheid zilver opbouwen zonder dat u krom hoeft te liggen om de stortingen te maken. Dit spaarplan is ook uitermate geschikt als u met een maandelijkse vaste overschrijving wilt gaan werken waarbij de beheerder van uw spaarplan elke maand een bedrag van uw rekening af schrijft. Rekent u maar even mee, een jaar lang elke maand 50 gram zilver kopen levert u aan het einde van dat jaar de leuke hoeveelheid van 250 gram zilver op, dat is toch altijd nog goed voor een bedrag van zo’n 250 euro waar u vervolgens geen nadelen van de inflatie op ondervind.4

Zilver sparen is jarenlang iets geweest waar u als particulier niet aan toe kwam, het beleggen in edelmetaal over het algemeen was een bezigheid voor mensen met erg veel geld of voor professionals. Sparen werd uitsluitend gedaan op spaarrekeningen bij de eigen bank en aan 50 gram zilver sparen had nog nooit iemand gedacht. Het 50 gram zilver spaarplan werd dan ook pas uitgevonden toen meer en meer mensen zich met beleggen bezig gingen houden. Doordat het steeds beter ging met de economie en mensen over meer geld beschikten kwamen tal van zaken binnen handbereik voor iedereen. Luxeartikelen waren ineens niet alleen meer voor de ‘happy few’ en mensen gingen steeds vaker en verder op vakantie. Anderen kozen er voor om geld niet alleen meer te sparen op de vertrouwde bankrekeningen maar zetten de eerste stappen als particulieren op de beleggingsmarkt. Veelal begonnen deze nieuwe generatie beleggers met het kopen van wat aandelen en later werd ook stevig belegd in edelmetalen. Toen dit laatste steeds meer ingeburgerd raakte werden spaarplannen geïntroduceerd en het 50 gram zilver spaarplan werd al snel als instapmodel erg populair.

Een 50 gram zilver spaarplan maakt het mogelijk voor u om te profiteren van de ontwikkelingen van de koers van zilver. Traditionele vormen van beleggen brengen steeds minder op maar de zilverkoers is voortdurend aan verandering onderhevig en de laatste jaren laten een continue stijgende lijn zien. Hierdoor is zilver net als goud één van de weinige vormen van beleggen die een goed rendement opleveren. Het is niet voor niets dat professionele beleggers massaal in zilver en goud beleggen. De mogelijkheid tot 50 gram zilver sparen kan voor u de juiste optie zijn om ook een graantje mee te pikken van de stijgende prijs van zilver. U bent in ieder geval niet de eerste die over stapt op zilver sparen, de laatste jaren wordt deze vorm van profiteren van de koers van zilver steeds populairder.

Als u naar verloop van tijd door hebt hoe spaarplannen werken en welke vermogensopbouw u er mee kunt behalen dan kunt u van 50 gram zilver altijd over stappen op een grotere hoeveelheid zilver. Er zijn diverse spaarplannen waar u uit kunt kiezen, standaard zijn dit vaak plannen van 100 gram, 250 gram en 500 gram. In overleg met de beheerder van uw spaarplan kunt u ook vaak voor andere hoeveelheden kiezen. Dit is natuurlijk niet nodig dus als u bij het zilver sparen 50 gram aan wilt blijven kopen dan bouwt u daar gewoon een mooie hoeveelheid zilver mee op. In ieder geval is het sparen van zilver een mooie gelegenheid om een leuke voorraad zilver op te bouwen. Of u dit nu met een 50 gram zilver spaarplan of met een 500 gram zilver spaarplan doet, uiteindelijk gaat het er om dat u uw geld beschermd tegen de inflatie en daarbij hopelijk nog winst maakt ook.