100 Gram Zilver Spaarplan

Als u zilver wilt sparen en daarbij iets meer tegelijk opzij wilt zetten dan is een 100 gram zilver spaarplan wellicht iets voor u. Met 100 gram zilver spaart u natuurlijk twee maal zo snel een aardige hoeveelheid zilver bij elkaar als met een spaarplan voor 50 gram zilver. Door bij een zilver spaarplan 100 gram zilver te sparen per maand kunt u op een korte termijn al een hele mooie hoeveelheid zilver opbouwen. U kunt al in een spaarplan voor 100 gram stappen door een inleg van een kleine 100 euro bij het prijspeil van medio 2011.

Het sparen van zilver wordt meestal gedaan om geld opzij te zetten op een veilige manier. Het sparen van zilver met een spaarplan is veilig omdat voor elke inleg die u doet de beheerder van het spaarplan een hoeveelheid zilver garandeert. De inleg die u in een spaarplan doet is ook goed bestand tegen de inflatie die uw geld oploopt, de koers van zilver gaat immers omhoog en de stijgingen worden aan u uitgekeerd als het zilver spaarplan eenmaal verkocht wordt.

Veel mensen sparen geld voor tijden dat zij dit nodig gaan hebben, voor onverwachte grote uitgaven of ze hebben al een bestemming op het oog. De rente die de bank echter uitbetaald is vaak niet voldoende om de inflatie van uw geld goed te maken. Als u van plan bent om langer door te sparen dan is een zilver spaarplan zeker het overwegen waard. Als u in staat bent om voor een langere tijd 100 euro opzij te zetten voor een grote aanschaf dan kunt u dus ook overwegen om voor een 100 gram zilver spaarplan te kiezen. Op die manier is het rendement dat uw geld opbrengt vrijwel altijd hoger dan de rente die uw bank u belooft. Het kan natuurlijk ook zijn dat u al een hoeveelheid geld gespaard hebt, in dat geval wil uw bank u maar al te graag producten aanbieden waarbij uw geld voor langere tijd vast staat. Als er onverhoopt iets mocht gebeuren dan kunt u echter niet aan uw geld komen of u moet daarvoor hoge kosten betalen. De beheerders van zilver spaarplannen zijn over het algemeen veel flexibeler, als u onverhoopt niet door kunt gaan met een 100 gram zilver spaarplan dan kan uw goud verkocht worden en de waarde uitgekeerd worden. U moet er echter wel rekening mee houden dat de koers zich nog niet zo ver ontwikkeld heeft dat u dan al een behoorlijke winst gaat maken.

Een 100 gram zilver spaarplan kan u mooie rendementen opleveren omdat de koers van zilver normaal gesproken gestaag omhoog gaat. Door de jaren heen is de koers van goud altijd omhoog gegaan, er zullen af en toe wel wat dalingen plaats vinden maar over het algemeen groeit de zilverkoers daarna weer door naar een hoger niveau. Ook als u een 100 gram zilver spaarplan af sluit terwijl de prijs op een hoog niveau staat zult u niet teveel voor het zilver betalen. De beheerder van het spaarplan koopt namelijk zilver aan voor een markt conforme prijs, hij zal dan ook niet meer geld van de rekening afhalen dan nodig is voor 100 gram zilver sparen. Andersom kan het ook zijn dat de prijs iets omhoog gaat en dat uw oorspronkelijke inleg niet voldoende is om 10 gram zilver te kopen, in dat geval zal de beheerder u dit laten weten zodat u uw inleg aan kunt passen aan de koers van zilver.

Van elke inleg die in een 100 gram zilver spaarplan doet is een klein gedeelte van de inleg bestemd voor de kosten die de beheerder van het spaarplan maakt voor het beheren. Deze kosten kunnen verschillen per aanbieder van het zilver spaarplan maar ze vallen erg laag uit als u het over een langere termijn van sparen bekijkt. Uiteindelijk gaat het om het rendement dat door bij een zilver spaarplan 100 gram zilver te sparen kunt behalen en daarbij vallen deze kosten helemaal in het niet. Uiteindelijk zijn er ook aan het fysiek 100 gram zilver sparen kosten verbonden en als u niet alle voorbereidingen al in plaats had kunnen die wel eens hoger uitvallen. Ook dit moet u natuurlijk overwegen voordat u het besluit voor een 100 gram zilver spaarplan gaat nemen.